Mainos
Mainos

Teollisuuden ja kuluttajien luottamus talouteen parani

Teollisuusjohtajat odottavat tuotannon kasvua paperiteollisuuden työkiistan ratkettua. Kuluttajat pitävät nyt lainanottoa ja kestotavaroiden ostoa hyvin kannattavana.

Sekä teollisuuden että kuluttajien usko taloustilanteeseensa on parantunut heinäkuussa verrattuna kesäkuuhun.

Teollisuusjohtajat odottavat yritystensä tuotannon kasvavan tai ainakin palaavan normaalitasolle paperiteollisuuden työkiistan ratkettua. Elinkeinoelämän Keskusliiton luottamusindikaattorin pisteluku nousi 20:een kesäkuun 11:sta. Sen pitkäaikainen keskiarvo on 2.

Kuluttajien luottamus parani hiukan kesäkuun notkahduksesta, mutta on edelleen pitkän ajan keskimääräistä luottamusta hiukan heikompi, kertoo Tilastokeskuksen kuluttajabarometri.

Kuluttajat pitivät kestotavaroiden ostoa ja lainanottoa hyvin kannattavana heinäkuussa, mutta näkemykset Suomen taloudesta ja varsinkin työttömyyden kehityksestä pysyivät pessimistisinä.

Kolme neljästä piti ajankohtaa hyvänä lainanottoon. Useampi kuin kaksi viidestä uskoi yleisen työttömyyden lisääntyvän seuraavan vuoden aikana, kun vain joka viides uskoi työllisyystilanteen parantumiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme