Mainos
Mainos

Teollisuuden liikevaihto jäi viime vuodesta

Voimakkaimmin liikevaihtoaan kasvattivat metallien jalostus- ja energia- ja vesihuoltoala.

Teollisuusyritysten liikevaihto jäi tilastokeskuksen julkistamien tietojen mukaan viime vuonna hivenen pienemmäksi kuin vuotta aiemmin. Liiketoiminnan kuukausikuvaajan mukaan teollisuuden liikevaihto supistui 0,2 prosenttia, kun se vuotta aiemmin pieneni 1,5 prosenttia.

Liikevaihdon lasku johtui viennin pienenemisestä. Teollisuuden kotimaan liikevaihto kasvoi viime vuonna 2,1 prosenttia. Sen vienti puolestaan pieneni kuukausikuvaajan mukaan viime vuonna 2,5 prosenttia.

Voimakkaimmin viime vuonna kasvoivat metallien jalostuksen ja energia- ja vesihuollon liikevaihdot. Ne nousivat 14 ja 12 prosenttia suuremmiksi kuin vuotta aiemmin.

Sähköteknisten tuotteiden valmistuksen liikevaihto puolestaan pieneni eniten eli 9 prosenttia. Puu- ja paperiteollisuuden liikevaihto laski prosentin.

Teollisuusyritysten liikevaihto laski vuoden viimeisellä neljänneksellä lähes 2 prosenttia. Ensimmäisellä neljänneksellä liikevaihto vielä kasvoi 3 prosenttia, mutta se kääntyi laskuun toisella neljänneksellä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme