Mainos
Mainos

Teollisuuden liikevaihto kasvussa

Teollisuusyritysten liikevaihto oli heinä-syyskuussa 17 prosenttia suurempi kuin vuoden 1999 vastaavalla ajanjaksolla. Tilastokeskuksen mukaan liikevaihto kasvoi eniten vientiteollisuudessa. Heinä-syyskuussa liikevaihto kasvoi edellisvuoteen nähden kaikilla muillakin toimialoilla, paitsi sähkö-, kaasu- ja vesihuollossa. Eniten liikevaihto kasvoi mm. sähköteknisiä tuotteita ja instrumentteja valmistavassa sähköteknisessä teollisuudessa, 43 prosenttia.

Metallien jalostuksen liikevaihto oli puolestaan 27 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Koneiden sekä laitteiden valmistuksessa, kemianteollisuudessa ja puu- ja paperiteollisuudessa liikevaihto lisääntyi 14 prosenttia. Teollisuusyritysten maksama palkkasumma kasvoi heinä-syyskuussa seitsemän prosenttia viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta. Palkkasumma nousi edelleen eniten sähköteknisessä teollisuudessa. Sen sijaan palkkasumma väheni mm. tekstiilien ja vaatteiden valmistuksessa sekä puu- ja paperiteollisuudessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme