Mainos
Mainos

Teollisuuden luottamus laski hieman heinäkuussa

Teollisuuden luottamus on heikennyt Elinkeinoelämän keskusliiton luottamusindikaattorin mukaan hieman heinäkuussa. Teollisuuden, rakentamisen ja palveluiden luottamus jatkoi EK:n julkistamien tietojen mukaan laskua.

Palveluiden luottamus oli kyselyn mukaan edelleen selvästi pitkän ajan keskiarvoa parempi. Teollisuuden ja rakentamisen luottamus puolestaan oli pitkän ajan keskiarvoa heikompi.

Teollisuuden luottamuksen heikkeneminen johtui varastojen kasvusta. Tilaukset vähenivät aavistuksen, mutta tilauskanta pysyi keskimääräisenä. Teollisuuden tuotantokapasiteetti oli edelleen kohtalaisen hyvin käytössä.

Teollisuuden luottamusindikaattori laski heinäkuussa pistelukuun -5, kuin pitkän ajan keskiarvo on 5. Rakentamisen osoitin laski -11 pisteeseen ja palveluiden 31 pisteeseen. Niiden pitkän ajan arvot ovat -1 ja 19 pistettä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme