Mainos
Mainos

Hyviä uutisia taloudesta: Teollisuuden näkymät kirkastumassa

Teollisuudella ja kuluttajilla on aiempaa valoisammat näkymät Suomen talouden tulevaisuudesta.

Tilastokeskuksen mukaan 39 prosenttia kuluttajista uskoo maan taloustilanteen paranevan seuraavan vuoden aikana. Kuluttajien luottamusindikaattori on nyt 14,4, kun vuotta aiemmin se oli 4,2.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n mukaan teollisuuden luottamus on kääntynyt nousuun. Yritykset arvioivat tuotantomäärien kasvavan loivasti, ja tilauskanta on elpynyt hieman.

Etla: Suomen vienti virkoaa ensi vuonna

Suomen kokonaistuotanto kasvaa tänä vuonna 1,1 prosenttia, arvioi Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla. Ensi vuonna kasvu nopeutuu 1,2 prosenttiin, koska viennin odotetaan virkistyvän. 

Etlan mukaan Suomen työllisyys kohenee hitaasti, eikä hallituksen tavoittelemaa 72 prosentin työllisyyttä saavuteta tämän vaalikauden aikana. 

Euroalueen talouskasvun Etla arvioi hidastuvan, koska Britannian EU-eroaikeet tuovat alueelle epävarmuutta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot