Mainos
Mainos

Teollisuuden tuotanto tammikuussa viime vuoden tasolla, tilauksia enemmän

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli tammikuussa samalla tasolla kuin vuosi sitten, kertoo Tilastokeskus. Tänä vuonna tammikuussa oli kaksi työpäivää enemmän kuin viime vuonna. 

Kausitasoitettu tuotanto väheni tammi- ja joulukuussa 0,9 prosenttia edellisistä kuukausista. 

Yritykset kuitenkin saivat tammikuussa uusia tilauksia vuodentakaista enemmän kaikilla teollisuuden alatoimialoilla.  Metalliteollisuudessa tilaukset kasvoivat edellisvuodesta yli 22 prosenttia ja tekstiiliteollisuudessa yli 20 prosenttia. 

Tilastokeskuksen mukaan voimakkaat heilahtelut ovat kuitenkin kuukausitasolla tyypillisiä. Arvoltaan suuriakaan uusia tilauksia ei jaeta pidemmälle ajanjaksolle, vaan ne kohdistetaan tilastoitavalle kuukaudelle sellaisenaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot