Mainos
Mainos

Teollisuuden uudet tilaukset jatkoivat kasvua - metallilla kovin kysyntä

Teollisuuden uudet tilaukset jatkoivat kasvuaan toukokuussa, kertoo Tilastokeskus.

Uudet tilaukset lisääntyivät 1,4 prosenttia vuoden takaisesta. Uusien tilausten määrä on lisääntynyt helmikuusta lähtien.  

Sen sijaan teollisuustuotanto jatkaa pitkään kestänyttä laskuaan. Teollisuustuotanto supistui toukokuussa 3,1 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta.  

Uusien tilausten määrän kasvu oli toukokuussa hillitympää kuin edellisten kuukausien aikana, jolloin uudet tilaukset lisääntyivät 6-9 prosenttia. Tilastokeskus varoittaa, että tilastolle on ominaista voimakas heilahtelu kuukaudesta toiseen.  

Metalliteollisuus sai toukokuussa eniten uusia tilauksia. Tilausten määrä kasvoi myös paperi- ja kartonkiteollisuudessa. Muilla aloilla tilaukset vähenivät.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot