Mainos
Mainos

Teollisuuden Voimalle erävoitto Olkiluodon korvauskiistassa

Kansainvälinen kauppakamari on antanut Teollisuuden Voimalle suotuisan osapäätöksen Olkiluodon kolmosreaktorin korvauskiistassa.

Osapäätös käsittelee esimerkiksi rakentamisen aikataulua, lisensiointia ja järjestelmäsuunnittelua.  

Olkiluodon kolmosreaktoria rakentava Areva-Siemens ja Teollisuuden Voima ovat vaatineet toisiltaan korvauksia voimalan myöhästymisestä. Osapäätös ei ota kantaa yhtiöiden korvausvaateisiin.  

Välimiesmenettely on edelleen kesken. Välimiesoikeus määrittää yhtiöiden korvausvelvollisuudet lopullisessa päätöksessään.  

Olkiluodon kolmannen yksikön rakentaminen alkoi vuonna 2005. Reaktorin piti alkuperäisen aikataulun mukaan olla valmis kaupalliseen tuotantoon vuonna 2009.  

Hanke on kuitenkin viivästynyt niin, että tuotanto alkaa näillä näkymin vuoden 2018 lopulla.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot