Mainos
Mainos

Teollisuus: Emu turvaa vakautta

Suomen teollisuus on tyytyväinen talous- ja rahaliitto Emun toteutumiseen. Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton TT:n mielestä päätös merkitsee Suomelle ennustettavuuden lisääntymistä talouspoliittisessa toimintaympäristössä sekä vakaata talouden kehitystä.

Teollisuuden etujärjestö arvioi tänään antamassaan kannanotossa, että yhteiseen valuuttaan liittyvä matala inflaatio ja vakaa korkotaso antavat mainiot edellytykset hyvän työllisyyden ja elintason kehityksen turvaamiselle.

TT:n mielestä euroalueeseen liittyminen korostaa ja tehostaa kotimaista finanssipolitiikkaa talouspolitiikan välineenä. Sen hallitsemiseen liittyy jatkossa TT:n mielestä uusia haasteita. Pääjohtaja Sirkka Hämäläisen nimitys Euroopan keskuspankin johtokuntaan on TT:n mielestä erityinen tunnustus hänen omalle ja Suomen Pankin asiantuntemukselle rahapolitiikan alueella.

TT:n mukaan Suomessa euroon siirtyminen on jo pitkällä eikä muutos aiheuta suurempia ongelmia. Järjestön tuore kysely osoittaa, että siirtyminen yhteiseen valuuttaan on yrityksissä jo pitkällä. Yli 90 prosenttia yrityksistä seuraa aktiivisesti euroon siirtymisen vaikutuksia ja 80 prosenttia on perustanut oman Emu-organisaation hoitamaan euroon siirtymisen käytännön järjestelyjä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme