Mainos
Mainos

Teollisuus janoaa lisää ydinvoimaa

Elinkeinoelämä arvioi sähkön kysynnän kasvavan Suomessa edelleen, vaikka kokonaisenergian kulutus ei kasvaisikaan. Uusia tai korvaavia sähkövoimaloita pitäisi parinkymmenen vuoden sisällä rakentaa peräti 7 000 - 8 000 megawatin verran.

Sähkön kulutus kasvaa edelleen, mutta hiukan hitaammin kuin aiemmin on arvioitu. Elinkeinoelämän keskusliitto ja energiateollisuus arvioivat tänään, että vuoteen 2030 mennessä sähkön kulutus nousee nykyisistä lamaluvuista jopa kolmanneksen.

Teollisuuden mielestä kaikki kolme uutta ydinvoimalahakemusta tulisi hyväksyä, koska uhkaavan sähkövajeen kuromiseksi on joka tapauksessa käytettävä kaikkia keinoja.

- Kokonaisenergian käyttö tulee laskemaan, mutta sähkön osuus kokonaisenergiasta nousemaan, ja tätä kautta me saamme lisää energiatehokkuutta, Energiateollisuuden toimitusjohtaja Juha Naukkarinen sanoo.

Katso Vesa Kallionpään raportti

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot