Mainos
Mainos

Teollisuus odottaa jo pientä suhdannenousua

Teollisuus ja Työnantajat uskoo, että teollisuuden suhdanteet lähtevät vähitellen nousuun. Heikko tilauskanta ja myyntihintojen alamäki ovat kuitenkin jarruna.

Teollisuus odottaa suhdanteiden kääntyvän jo pikku hiljaa nousuun. Varovaista optimismia viriää aiempaa laajemmin, kertoo TT:n julkaisema suhdannebarometri.

Heikko tilauskanta ja myyntihintojen alamäen jatkuminen pitävät kuitenkin jäitä vielä hatuissa.

Teollisuuden nousu-odotukset ovat laaja-alaisemmat kuin vielä viime vuoden lopulla. Silloin vain teknologiateollisuus oli optimistinen. Nyt tuotanto- ja vientiodotukset alkuvuodelle ovat kauttaaltaan varsin hyvät. Ainoastaan graafinen teollisuus näkee lähitulevaisuuden vielä yhtä synkkänä kuin syksyllä.

TT:n suhdannebarometrin saldoluku on nyt +19. Näkymien paranemista ennusti 24 prosenttia vastaajista, heikkenemistä puolestaan 5 prosenttia. 71 prosenttia vastaajista arvelee suhdanteiden pysyvän lähikuukausina ennallaan.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 05.02.2004).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme