Mainos
Mainos

Teollisuus uskoo parempaan

Teollisuus odottaa suhdanteiden asteittaista toipumista lähitulevaisuudessa. Elpyminen alkaa osalla toimialoista jo toisella neljänneksellä. Rakentamisessa alkuvuosi on kuitenkin yhä vaisu, ilmenee TT:n suhdannebarometrista.

Riskit huonommallekin kehitykselle ovat suuret, sillä tämänhetkinen suhdannetilanne on useimmilla toimialoilla vaikea. Tilauskirjat ovat yhä ohentuneet, kapasiteettia on aiempaa runsaammin vapaana ja työvoiman määrää joudutaan vähentämään. Hintojen ennakoidaan jatkavan laskuaan ja investointeja lykätään. Tuotantokustannusten laskun arvioidaan päättyvän teollisuudessa, TT toteaa.

Teollisuuden suhdanteet olivat kokonaisuutena odotettua pehmeämmät loka-joulukuussa. Myös rakennusalan suhdanteet olivat odotettua vaisummat. Uusia tilauksia saatiin yhä niukasti, työvoiman määrä väheni, kannattavuus heikkeni ja investointeja tehtiin edellisvuotista sekä myös suunniteltua vähemmän.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme