Mainos
Mainos

Teollisuustuotannon kasvu hiipui

Teollisuustuotannon kasvu hidastui toukokuussa selvästi. Lisäystä viime vuodesta kirjattiin vain 1,9 prosenttia, kun vielä huhtikuussa hyppäys oli 7,7 prosenttia. Toukokuun luvut jäivätkin jälkeen ekonomistien odotuksista. Tilastokeskuksen mukaan teollisuustuotannon kasvun hidastuminen johtuu osittain vertailuajankohdan eli viime vuoden toukokuun poikkeuksellisen nopeasta kasvusta.

Teollisuuden kasvuveturi, Nokian siivittämä elektroniikkateollisuus pönkitti tuotantoaan toukokuussa selvästi totuttua vähemmän eli 13,5 prosenttia. Kemianteollisuudessa tuotanto kasvoi jonkin verran, mutta muilla päätoimialoilla käyrät olivat laskussa. Kuluvan vuoden tammi-toukokuussa teollisuustuotanto kasvoi 5,2 prosenttia viime vuodesta. Kasvu lepäsi täysin elektroniikkateollisuuden harteilla, sillä sen tuotanto nousi runsaat 43 prosenttia.

Tehdasteollisuuden kapasiteetista oli toukokuussa käytössä 87 prosenttia, mikä oli yli neljä prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Massa- ja paperiteollisuuden käyttöaste oli 92 prosenttia, metalliteollisuuden 87 prosenttia ja kemianteollisuuden 79 prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme