Mainos
Mainos

Teollisuustuotanto jatkoi elpymistään

Teollisuustuotanto elpyi jälleen huhtikuussa, kertoo Tilastokeskus. Uusien tilausten arvo oli 22,1 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten ja se kasvoi kaikilla teollisuuden päätoimialoilla. Maaliskuussa uusien tilausten arvo oli vielä suurempi viime vuoteen nähden, 23,9 prosenttia.

Voimakkaimmin uusien tilausten arvo nousi paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksessa, peräti 37,3 prosenttia. Tilausten kasvuun vaikutti maaliskuinen ahtaajien lakko, koska tilaukset keskittyivät sen takia huhtikuulle.

Tekstiiliteollisuuden tilaukset kasvoivat vuoden takaisesta 22,4 ja metalliteollisuuden tilaukset 17,6 prosenttia. Vaikka kasvuluvut vaikuttavat viime vuoteen verrattuna suurilta, on esimerkiksi metalliteollisuuden tilausten arvo edelleen melko alhaisella tasolla. Viime vuonna tilausten arvo laahasi taantuman takia poikkeuksellinen alhaalla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme