Mainos
Mainos

Teollisuustuotanto kasvoi helmikuussa

Teollisuustuotanto kasvoi helmikuussa 4,3 prosenttia tammikuusta. Tammikuussa kausitasoitettu tuotanto väheni 5,2 prosenttia joulukuusta. Alkuvuoden tietojen perusteella teollisuuden suhdannekehitys on varsin epävarmaa.

Tilastokeskuksen mukaan helmikuussa teollisuustuotanto kasvoi edellisvuoden helmikuusta 4,1 prosenttia. Tuotanto kasvoi eniten energiahuollossa, peräti 21,8 prosenttia. Elektroniikka- ja sähkötuotteiden valmistus lisääntyi 17,7 prosenttia. Metalliteollisuuden tuotanto nousi 9 prosenttia vuotta aiemmasta.

Tehdasteollisuuden kapasiteetista oli helmikuussa käytössä runsaat 82 prosenttia, mikä oli lähes prosenttiyksikön enemmän kuin vuoden 2002 helmikuussa. Massa- ja paperiteollisuuden käyttöaste oli 90 prosenttia, metalliteollisuuden 83 ja kemianteollisuuden 78 prosenttia. Muun tehdasteollisuuden käyttöaste oli 76 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme