Mainos
Mainos

Teollisuustuotanto kasvoi prosentin lokakuussa

Teollisuuden kausitasoitettu tuotanto kasvoi syyskuusta lokakuuhun prosentin. Syyskuussa kausitasoitettu tuotanto väheni 0,4 prosenttia elokuusta. Viime vuoden lokakuuhun verrattuna kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi 3,9 prosenttia.

Tammi-lokakuussa teollisuuden kausitasoitettu tuotanto oli 1,2 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Tilastokeskuksen mukaan lokakuussa tuotanto kasvoi eniten energiahuollossa, 24,5 prosenttia. Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto nousi lähes kymmenen ja sähköteknisten tuotteiden valmistus lisääntyi runsaat kaksi prosenttia edellisvuoden lokakuusta. Muun tehdasteollisuuden ja kemianteollisuuden tuotanto lisääntyi hieman vuoden takaisesta.

Tehdasteollisuuden kapasiteetin 86 prosentin käyttöaste pysyi ennallaan vuotta aiempaan verrattuna. Massa- ja paperiteollisuuden käyttöaste oli 91, metalliteollisuuden 87 ja kemianteollisuuden 81 prosenttia. Muun tehdasteollisuuden käyttöaste oli 80 prosenttia.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme