Mainos
Mainos

Teollisuustuotanto laski joulukuussa edelliskuusta

Suomen teollisuuden kausitasoitettu tuotanto jäi Tilastokeskuksen mukaan joulukuussa 0,3 prosenttia pienemmäksi kuin marraskuussa. Vuoden takaiseen verrattuna joulukuun tuotanto oli kuitenkin 8,1 prosenttia suurempi.

Vuoden aikana tuotanto oli kasvanut varsinkin sähköteknisten tuotteiden valmistuksessa ja energiahuollossa, runsaat 20 prosenttia. Myös puu- ja paperiteollisuuden tuotanto oli kasvanut lähes 10 prosenttia, mutta muun metalliteollisuuden tuotanto oli joulukuussa edelleen kolme prosenttia vuoden takaista alemmalla tasolla. Koko viime vuoden aikana teollisuustuotanto kasvoi Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan kaksi prosenttia edellisvuodesta.

Kymmenen viime vuoden ajanjaksoon verrattuna lukemaa voidaan pitää vaatimattomana, varsinkin kun vertailuajankohtana eli vuonna 2001 tuotanto laski prosentin, Tilastokeskus huomauttaa. Tehdasteollisuuden kapasiteetista oli joulukuussa käytössä runsaat 78 prosenttia, mikä oli runsaan prosenttiyksikön enemmän kuin vuoden 2001 joulukuussa. Massa- ja paperiteollisuuden käyttöaste oli 82 prosenttia, metalliteollisuuden 80 ja kemianteollisuuden 73 prosenttia. Muun tehdasteollisuuden käyttöaste oli 74 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme