Mainos
Mainos

Teollisuustuotanto loivassa laskussa

Teollisuustuotanto väheni helmikuussa kolme prosenttia viime vuoden helmikuusta. Tammikuusta helmikuuhun teollisuustuotanto parani 0,2 prosenttia, Tilastokeskus kertoi tänään.
Teollisuuden tuotanto laski eniten muussa metalliteollisuudessa, jossa laskua oli runsaat seitsemän prosenttia. Elektroniikka- ja sähkötuotteiden valmistus väheni lähes seitsemän ja kemianteollisuuden tuotanto vajaat kuusi prosenttia viime vuoden helmikuusta. Sitä vastoin puu- ja paperiteollisuuden tuotanto kasvoi runsaat viisi prosenttia.

Tehdasteollisuuden kapasiteetista oli helmikuussa käytössä lähes 83 prosenttia, mikä oli vajaan prosenttiyksikön enemmän kuin vuosi sitten. Massa- ja paperiteollisuuden käyttöaste oli 93 prosenttia, metalliteollisuuden käyttöaste oli 84 ja kemianteollisuuden 77 prosenttia. Muun tehdasteollisuuden käyttöaste oli runsaat 76 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme