Mainos
Mainos

Teollisuusyritysten liikevaihdon kasvu hyytyi

Teollisuusyritysten yhteenlaskettu liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan touko-heinäkuussa yhden prosentin suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Liikevaihto kasvoi vuoden takaisesta kaikilla muilla toimialoilla paitsi metallien jalostuksessa ja puu- ja paperiteollisuudessa.

Liikevaihdon kasvu on selvästi hidastunut, sillä tammi-maaliskuussa kasvuprosentti oli vielä kahdeksan. Viennistä tuleva liikevaihto jäi touko-heinäkuussa pienemmäksi kuin vuotta aiemmin. Liikevaihto kasvoi touko-heinäkuussa vuoden takaiseen verrattuna eniten sähkö-, kaasu- ja vesihuollossa, 11 prosenttia.

Autojen ja perävaunujen valmistuksen liikevaihto lisääntyi 10 prosenttia. Metallituotteiden valmistuksessa liikevaihto oli yhdeksän prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Elintarvikkeiden, juomien ja tupakan sekä koneiden ja laitteiden valmistuksessa liikevaihto kasvoi kuusi prosenttia.

Teollisuuden liikevaihtotilaston indeksien laskenta perustuu verohallinnon arvonlisäverotietoihin, joita täydennetään Tilastokeskuksen kyselyn aineistolla.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme