Mainos
Mainos

Teollisuusyritysten liikevaihto kasvoi 8 %

Teollisuusyritysten liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan tammi-maaliskuussa 8 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Vaikka liikevaihto kasvoi kaikilla toimialoilla, kasvu kuitenkin hidastui vuoden 2001 ensimmäisen neljänneksen aikana. Viime vuonna liikevaihto kasvoi keskimäärin 13 prosenttia.

Liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa vuoden takaiseen verrattuna eniten metallituotteiden valmistuksessa, 16 prosenttia. Kemianteollisuuden liikevaihto oli 12 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Mineraalien kaivussa, koneiden ja laitteiden valmistuksessa sekä sähköteknisten tuotteiden ja instrumenttien valmistuksessa kasvu ylti 10 prosenttiin. Tekstiilien, ei-metallisten mineraalituotteiden ja huonekalujen valmistuksen sekä sähkö-, kaasu- ja vesihuollon liikevaihto lisääntyi tarkastelukautena 7 prosenttia.

Teollisuuden liikevaihtotilasto kuvaa yrityksiä, joiden päätoimiala on teollisuus. Indeksien laskenta perustuu verohallinnon arvonlisäverotietoihin, joita täydennetään Tilastokeskuksen kyselyn aineistolla. Laskennassa ovat mukana ne yritykset, joista on vertailukelpoiset tiedot sekä tarkastelukuukaudelta että edellisen vuoden vastaavalta kuukaudelta. Liikevaihtoindeksistä ei tehdä painojulkaisua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme