Mainos
Mainos

Teollisuusyritysten liikevaihto tipahti huhti-kesäkuussa

Teollisuusyritysten liikevaihto jäi Tilastokeskuksen mukaan huhti-kesäkuussa prosentin pienemmäksi kuin samaan aikaan viime vuonna. Kahden edellisen vuosineljänneksen aikana liikevaihto oli vielä kolmen prosentin kasvussa. Liikevaihdon laskuun vaikutti varsinkin viennin hupeneminen, sillä yritysten kotimaasta keräämät liikevaihdot olivat huhti-kesäkuussa edelleen keskimäärin muutaman prosentin kasvussa.

Jyrkintä lasku oli huhti-kesäkuussa edelleen elektroniikka- ja sähkötuotteita valmistavissa yrityksissä, joiden liikevaihto jäi keskimäärin 17 prosenttia vuoden takaista pienemmäksi. Tekstiilien ja tekstiilituotteiden valmistuksessa liikevaihto pieneni seitsemän prosenttia ja koneiden ja laitteiden valmistuksessa neljä prosenttia edellisestä vuodesta. Energia- ja vesihuollon yritysten liikevaihto sen sijaan oli 22 prosentin kasvussa. Myös metallien jalostuksen liikevaihto kasvoi 12 prosenttia.

Tilastokeskus julkaisi tänään myös tiedot rakennusyritysten liikevaihdon kehityksestä tammi-kesäkuussa. Niiden liikevaihto kääntyi alkuvuonna runsaan prosentin laskuun. Talonrakennusyritysten liikevaihdon pieneneminen alkoi jo viime vuoden syksyllä ja jatkui tammi-kesäkuussa kahden prosentin tahtia. Maa- ja vesirakennusyritysten liikevaihto sen sijaan oli edelleen reilun prosentin vuoden takaista ylemmällä tasolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme