Mainos
Mainos

Teollisuuteen työpaikkoja hitaasti

Teollisuuden työpaikat lisääntyvät ensi vuonna vain vähän. Rakennusalalla työllisyys kasvaa kuitenkin selvästi. Rakennusalan yrityksistä neljällä kymmenestä onkin jo vaikeuksia löytää riittävän kokenutta väkeä.

Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton tuoreen työvoimatiedustelun mukaan teollisuudessa työllisyys kasvaa yhä pääosin elektroniikka- ja sähköteollisuuden varassa. Toimialalle arvioidaan tulevan ensi vuoden aikana useita tuhansia uusia työpaikkoja.

Ammattitaitoisen väen löytäminen on vaikeutunut rakennusalalla vuoden aikana. Alalla pureudutaan työvoimakapeikkojen ehkäisyyn laajalla ohjelmalla, jossa panostetaan mm. koulutukseen, työnvälitykseen ja työnhakijoiden osaamisen kartoitukseen.

Teollisuudessa ongelmat odotetusti keskittyvät metalli- ja elektroniikkateollisuuteen. Eniten on puutetta elektroniikan ja tietotekniikan insinööreistä sekä atk-päälliköistä ja -suunnittelijoista.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme