Mainos
Mainos

Teräsrakenteita viedään yli miljardilla markalla

Teräsrakennealan kasvu on jatkunut jo viitenä peräkkäisenä vuonna. Viime vuonna alan tuotannon arvo kasvoi 2,7 miljardiin. Teräsrakenteiden vienti kohosi yli miljardiin markkaan eli noin kolmanneksen vuodesta 1996. Suomen teräsrakenteiden vienti on merkittävä, jos se suhteutetaan maamme väkilukuun.

-Viime vuoden saavutusten taustalla on kova työ, niin yhdistyksessä kuin ennen kaikkea yrityksissä. Ala satsasi viime vuonna tuotekehitykseen 1,1 miljardia markkaa,Teräsrakenneyhdistyksen varapuheenjohtaja Erkki Leppävuori sanoi yhdistyksen kevätkokouksessa tänään Helsingissä. Tulevaisuudessa yritysten on vientimarkkinoilla menestyäkseen tehtävä enemmän yhteistyötä ja unohdettava kotimainen kilpailunsa. Teräsrakenteiden suunnittelussa arkkitehdillä ja rakennesuunnittelijalla on runsaasti eri mahdollisuuksia. Käytettävät profiilit vaikuttavat niin rakenteiden ulkonäköön kuin taloudellisuuteen.

Teräsrakenteiden suunnittelu on teknisesti kehittynyttä, ja niiden valmistaminen automatisoituu nopeasti. Monet valmistajat ovat jo automatisoineet teräsosien esikäsittelyn kokoonpanohitsaukseen asti. Automatisointi lisää nopeutta ja parantaa laatua. Yritykset satsaavatkin siksi sähköiseen tiedonsiirtoon ja sen kehittämiseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme