Mainos
Mainos

Terrafamen Ratia: Veronmaksajat hyötyvät, jos Talvivaara saadaan kannattavaksi

Vaasan hallinto-oikeuden määräämät sulfaattikiintiöt ja ympäristölupien määräaikaisuus uhkaavat kaivostoiminnan tulevaisuutta Talvivaarassa. Kaivosyhtiö Terrafamen Lauri Ratia kuitenkin uskoo kaivoksella olevan yhä mahdollisuus kannattavaan liiketoimintaan.

Terrafamen hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia uskoo, että kaivostoiminnalle Talvivaarassa on pitkällä tähtäimellä hyvät edellytykset.

– Tämä (Vaasan hallinto-oikeuden päätös) ei vaikuta kaivoksen ylösajoon mitenkään, vaan sitä tullaan jatkamaan yhtä määrätietoisesti kuin tähänkin asti, Ratia sanoi Kymmenen uutisissa.

Yhtiö aikookin valittaa sulfaattikiintiöt asettanneesta ja ympäristölupia määräaikaiseksi asettaneesta päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Terrafame on tarvinnut toistuvasti lisärahoitusta, jotta kaivostoimintaa Talvivaaran alueella voitaisiin jatkaa. Vaasan hallinto-oikeuden päätös vaikeuttaa entisestään yksityisen rahoituksen saamista yhtiölle.

Silti Ratia uskoo, että kaivoksesta on mahdollista saada vielä kannattava.

– Veronmaksajille on parempi vaihtoehto laittaa lisärahoitus kaivoksen ylösajoon kuin sen hallittuun alasajoon, koska alasajo tulisi veronmaksajille kalliimmaksi kuin toiminnan jatkaminen.

Talvivaaran elvyttäminen vaatisi Ratian mukaan noin 200 miljoonaa euroa lisärahoitusta, kun taas alasajo veisi vähintään 300 miljoonaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot