Mainos
Mainos

Terrorismiin varautuminen rasittaa Finnarin taloutta

Terrorismiin varautuminen tuo lisäkustannuksia talousvaikeuksissa kamppailevalle Finnairille.

Muiden lentoyhtiöiden tapaanraskaisiin säästötoimiin ajautunut Finnair ei aio tinkiä lentoturvallisuudesta. Jo toteutuneiden hankkeiden jälkeen nyt pohditaan ohjaamosta tapahtuvaa koko matkustamon videovalvontaa.

Yhtiö katsoo kuitenkin olevansa vaikeassa tilanteessa, koska kaikki turvatoimien laskut tulevat suoraan sille. Näin ei ole kuitenkaan monilla muilla kilpailijoilla, vaan ne saavat erilaisia tukia.

New Yorkin iskujen jälkeen koko maailman lentoliikenne vajosi lamaan, jota vielä Irakin sota ja sars-epidemia kiihdyttivät. Myös Finnair aloitti kohtalokkaan syyskuun yhdennentoista päivän jälkeen mittavan turvakampanjan, joka yhä jatkuu, ja tuo uusia kalliita investointeja.

- Sen tietysti toivoisimme että kaikki ilmailuteollisuuden osapuolet osallistuisivat kustannuksiin. Esimerkiksi Yhdysvalloissa liittovaltio osallistuu turvarahoitukseen ja ja taas vaikka Singaporessa lentokoneiden laskeutumismaksut puolitettiin, kertoo Finnairin lentotoimintaryhmän johtaja Hannes Bjurstöm.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme