Mainos
Mainos

Thaimaan talous romahtamispisteessä

Thaimaan talouden romahtamista seurataan huolestuneina myös suomalaisyrityksissä. Vientiennusteet ensi vuodelle ovat todella heikot, pelätään Suomen Bangkokin vienninedistämiskeskuksessa.

Thaimaan valuutta bath on romahtanut suhteessa dollariin lähes 40 prosenttia. Tämä on lamauttanut maan talouden täysin. Kukaan ei rakenna, ei investoi ja erityisen huonosti voi juuri vaurastunut ja ylivelkaantunut keskiluokka.

Suuret investoinnit Suomen kannalta keskeisillä sektoreilla - tietoliikenteen alalla sekä paperi- ja selluteollisuudessa - on pantu jäihin.

Ensi vuosi tulee olemaan erittäin vaikea Thaimaan lisäksi ainakin Malesialle ja Indonesialle. Aasian tiikereistä on kohuttu viime vuosina ja niitä on sekä ihasteltu että kadehdittu niin Euroopassa kuin Amerikassa. Ensi vuosi näyttää onko ihailuun aihetta myös tulevaisuudessa.
(MTV3/Huomenta Suomi)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme