Mainos
Mainos

The Economist: Suomi hyötyy vähiten euroshow'sta

Suomella olisi eniten hävittävää, jos euromaiden velkoja yhteisvastuullistetaan, selvittää The Economist-lehti. Pääkirjoituksessa löytyy ymmärrystä sille, ettei Suomi halua nostattaa velkaansa, joka on nyt euromaiden alhaisimpia.

Lehti on kiinnittänyt numerossaan huomiota Suomen rooliin eurokriisissä ja analysoinut maan kiinnostusta jatkaa euron jäsenenä.

Vaikka Suomella meneekin hyvin, euroon kuulumattomat naapurit Ruotsi ja Norja näyttävät pärjäävän vielä paremmin.

Suomalaisten into tuhlaavaisten eurokumppanien pelastamiseen saattaa laantua, kun maan oma talous sinnittelee haasteiden kanssa. Lehdessä nostetaan esiin muun muassa Suomen vaihtotaseen painuminen alijäämäiseksi, suurten ikäluokkien eläköityminen ja metsäteollisuuden kilpailukyvyn heikkeneminen.

Analyysissä huomioitiin myös Nokian ainutlaatuinen merkitys Suomen kansantaloudelle. Vastaavaa roolia valtiolle ei näytä lehden mukaan olevan millään muulla yrityksellä maailmassa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme