Mainos
Mainos

Tietoalojen lakko päättyy

Tietotekniikan palvelualaa koskeva lakko päättyy. Osapuolet hyväksyivät valtakunnansovittelija Esa Longan sovintoesityksen.

Eilen alkanut ylempien toimihenkilöiden lakko uhkasi laajentua ensi viikon keskiviikkona. Seuraavalla viikolla työtaistelun kolmanteen vaiheeseen olisi osallistunut jo noin 20 000 ylempää toimihenkilöä.

Akavalaiset YTN ja Tietoalan toimihenkilöt ovat järjestäneet kahden päivän mittaisia lakkoja suurimmissa yrityksissä, kuten Tieto-konsernissa, IBM:ssä, Logicassa ja Fujitsussa. Lakon piirissä ovat olleet niin sanotut helpdesk-, päivystys- ja valvomotyöt.

Huomenna töihin normaalisti

Toimihenkilöt palaavat töihinsä huomenna normaalisti, viimeistään iltapäivän työvuoroihin.

Sopimus noudattaa palkankorotuksiltaan keskusjärjestöjen raamisopimusta. Myös akavalaiset saavat takeet siitä, että jos korotusten paikallisesta erästä ei päästä sopuun, yleiskorotus voidaan jakaa kaikille.

Teknologiateollisuus hylkäsi edellisen sovintoesityksen sunnuntaina. Työnantajien mielestä se olisi antanut ylemmille toimihenkilöille kohtuuttomat mahdollisuudet tukilakkoihin.

Kiista sovittiin nyt siten, että ala noudattaa samaa käytäntöä kuin muutkin YTN:n liitot noudattavat.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme