Mainos
Mainos

TietoEnator kohensi tulostaan

Yhtiön mukaan digitalisoinnin tarve ja vanhentuvat tietojärjestelmät vauhdittavat tänä vuonna tietotekniikan kysyntää.

Tietotekniikkayhtiö TietoEnatorin vuoden 2004 rahoituserien jälkeinen tulos lähes kaksinkertaistui viime vuonna. Yhtiö teki voittoa rahoituserien jälkeen 189,3 miljoonaa euroa. Konsernin liikevaihto kasvoi viime vuonna yksitoista prosenttia 1,52 miljardiin euroon. Pääosa kasvusta kertyi yritysostoista.

Yhtiön kannattavuus parani: vuonna 2004 sijoitetun pääoman tuotto oli 35,6 prosenttia, kun se edellisvuonna oli 23,1. Myös oman pääoman tuotto kasvoi 47,9 prosenttiin edellisvuoden 14,1 prosentista . TietoEnatorin mukaan digitalisoinnin tarve ja vanhentuvat tietojärjestelmät vauhdittavat tänä vuonna tietotekniikan kysyntää.

Tietotekniikkapalveluiden markkinat ovat hitaasti elpymässä, mutta yritykset lykkäävät edelleen suurimpia hankkeita. Noin 12700 henkilöä työllistävä TietoEnator on Pohjoismaiden suurin tietotekniikan palveluyhtiö.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme