Mainos
Mainos

TietoEnatorin liikevoitto kaventui

Tietotekniikan palveluja tuottava TietoEnator kärsii edelleen asiakkaidensa päätöksistä lykätä hankintoja epävarman taloudellisen tilanteen vuoksi. Markkinoiden ei myöskään odoteta korjaantuvan oleellisesti lähikuukausina. Paras tilanne on pisimmälle jalostetuissa ratkaisuissa.

Yhtiön voitto rahoituserien jälkeen oli vuoden ensimmäisellä puoliskolla noin 41 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten samaan aikaan voittoa syntyi hieman päälle 53,2 miljoonalla eurolla. Liikevaihto oli hieman vaille 694 miljoonaa euroa. Lisäys edellisvuodesta oli 10 prosenttia, mutta huhti-kesäkuussa lisäkertymä jäi kahdeksaan prosenttiin. Jos yleinen taloudellinen tilanne jatkuu heikkona ja suunniteltuja hankkeita lykätään, koko vuoden myynnin kasvu voi yhtiön mukaan jäädä alle 10 prosenttiin.

Kesäkuun lopussa tilauksia oli viisi prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Mukana on vain sitovasti tehdyt tilaukset.

Huhti-kesäkuun voitto ennen veroja jäi heikommaksi kuin uutistoimisto Reutersin haastattelemat analyytikot olivat ennakkoon arvioineet. Se näkyi osakkeen kurssin laskuna Helsingin pörssissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme