Mainos
Mainos

Tietokonetalot vaikeuksissa Saksassa

(Tapio Nurminen, Frankfurt) Armoton hintakilpailu on johtanut ensimmäiseen isoon konkurssiin Saksan tietokonemarkkinoilla. Alan liikevaihto on laskussa, vaikka koneiden myynti kasvaa tasaisesti.

PC:eitä valmistava ja myyvä Escom oli 90-luvun alussa Euroopan agressiivisin etenijä. Viime vuonna se nousi maanosan suurimmaksi vähittäismyyjäksi yritysoston kautta. Hinta nousi kuitenkin liian keskeiseksi kilpailutekijäksi. Muutama viikko sitten Escomin taru itsenäisenä yhtiönä loppui.

Kilpailijoilla ei silti ole syytä suureen voitonriemuun. Saksan kakkoselle, Vobis-ketjulle ennustetaan myös jatkossa vaikeuksia.

Vaikka tietokoneiden myynti yksityisasiakkaille on parin viime vuoden aikana kasvanut tasaisesti, on alan liikevaihto pudonnut. Vain harvat jaksavat uskoa, ensi vuodelle ennustettuun myönteisempään kehitykseen.

Kiehunta tietokonemarkkinoilla on näkynyt myös Frankfurtin pörssissä. Teknologiaosakkeet ovat kesän aikana heilahdelleet levottomasti. Toistaiseksi juuri kenelläkään ei näytä olevan selvää näkemystä siitä, mitkä tietotekniikkatalot pystyvät pitämään hintojen syöksykierteen hallinnassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme