Mainos
Mainos

Tietoliikenneala uskoo vahvaan kasvuun

Suomalaiset tietoliikennealan yritykset uskovat alan liikevaihdon kasvavan 125 miljardiin markkaan vuoteen 2000 mennessä. Sillä ala päihittäisi jo reippaasti metsäteollisuuden.

Viime vuonna tietoliikennealan kokonaisliikevaihto oli vasta 55 miljardia, joten yritykset odottavat lähivuosina raisua kasvua.

Tiedot käyvät ilmi Kera Oy:n ja pääomasijoitusyhtiö Start Fund of Kera Oy:n tekemästä selvityksestä. Tutkimuksessa oli mukana 120 yritystä.

Yritykset arvioivat olevansa vahvoilla teknologisessa osaamisessa, tuotekehityksessä ja itse tuotteissa. Sen sijaan viennin ja markkinoinnin osaaminen on puutteellista. Kasvun hillitsijäksi yritykset ennakoivat myös pulaa pätevästä henkilöstöstä.

Tietoliikenneyritykset työllistivät viime vuonna noin 5200 henkeä. Vuonna 2000 työpaikkoja ennakoidaan olevan noin 70 000. Nokian ja suurten teleoperattoreiden lisäksi uusia työpaikkoja syntyy alan kasvuun nähden vain harvakseltaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme