Mainos
Mainos

Tietoliikennealalle ennustetaan huimaa kasvua

Tietoliikenneteollisuuden kasvu mullistaa Suomen teollisen rakenteen jo lähivuosina. Kehitysaluerahaston tuoreessa tutkimuksessa ennustetaan, että tietoliikenneala ohittaa metsäteollisuuden liikevaihdossa jo vuoteen 2000 mennessä. Kasvu saattaa tyrehtyä, jos alalle ei saada riittävästi koulutettua työvoimaa ja yritykset jäävät toimimaan kotimarkkinoille.

Tutkimuksen teettäjät - Kehitysaluerahasto ja sen riskirahoitusyhtiö - puhuvat teleklusterista: kaikenlaiseen viestintään liittyvän tekniikan ja tekniikkaa käyttävän osaamisen ryväksestä. Alan vuosittaisen liikevaihdon ennustetaan kasvavan 125 miljardiin markkaan jo vuoteen 2000 mennessä.

Tietoliikennealan liikevaihto on nyt 55 miljardia markkaa ja se työllistää 52 000 ihmistä. Alaa hallitsee Nokia. Vuonna 2000 myös työpaikkoja on paljon enemmän: ehkä noin 70 000. Markkoihin verrattuna työpaikkalisäys on kuitenkin vaatimatonta. Ja vaikka kaikki kasvavat, niin Nokian hallitseva asema vahvistuu edelleen. Mutta kasvu voi myös tyrehtyä.
(MTV3/Sakari Kilpelä)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme