Mainos
Mainos

"Tietoliikenneverkon riskit muualla kuin omistajassa"

Valtioneuvoston kanslia ei pidä TeliaSoneran mahdollisten omistusjärjestelyjen vaikutuksia verkkojen toimintaan merkittävinä.

Valtiosihteeri Risto Volasen (kuvassa) mukaan verkkojen toimintavarmuuteen liittyy merkittävästi suurempia riskejä kuin mahdolliset omistussuhteiden myötä tulevat haasteet. Volasen mukaan valtion tapa ostaa verkkokapasiteettia yksityisiltä yrityksiltä on normaali tapa myös muualla maailmassa.

Hallitus julkaisi puolitoista vuotta sitten strategian, miten yhteiskunnan elintärkeät toiminnot turvataan. Parhaillaan on käynnissä päivitys. Tietoverkkojen turvallisuus on yksi osa tätä strategiaa.

Puhelinliikenteen varmistaminen kaikissa oloissa nousi jälleen huolenaiheeksi, kun ranskalainen teleoperaattori France Telecom ilmoitti olevansa kiinnostunut ostamaan TeliaSoneran. Ruotsin valtio omistaa TeliaSonerasta 37,3 prosenttia ja Suomen valtio 13,7 prosenttia. Sekä Ruotsin että Suomen hallituksilla on valtuudet myydä TeliaSoneran osakkeet.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme