Mainos
Mainos

Tilastokeskus: Kuluttajien usko talouteen yhä heikkoa

Kuluttajien luottamus talouteen on edelleen heiveröistä.

Kuluttajien luottamusindikaattori oli tammikuussa -3,9, kun se oli joulukuussa -6,5 ja marraskuussa -4,5. Luottamus talouteen oli ennen viime kuukausia edellisen kerran miinuksella 1990-luvun alun lamavuosina.

Kuluttajien luottamusindikaattorin neljästä osatekijästä kuitenkin vain odotukset säästämismahdollisuuksista heikkenivät tammikuussa edelliskuuhun verrattuna. Säästämismahdollisuudet arvioitiin silti edelleen hyviksi ja oman talouden suhteen riitti muutenkin jonkin verran optimismia.

Sen sijaan kuva Suomen taloudesta ja työttömyydestä oli edelleen synkkä. Työttömyyden osumista myös omalle kohdalle pelättiin tammikuussa yhä enemmän. Kuluttajien näkemykset ajankohdan otollisuudesta lainanotolle ja varsinkin kestotavaroiden ostamiselle paranivat tammikuussa merkittävästi.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin, jota varten haastateltiin tässä kuussa yli 1400 Suomessa asuvaa henkilöä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme