Mainos
Mainos

TJ Groupin tiedottaminen poliisitutkintaan

Helsingin rikospoliisi tutkii, onko pörssiyhtiö TJ Group syyllistynyt tiedottamisrikokseen kevään 2000 pörssihuuman aikana.

Helsingin Sanomien mukaan viranomaiset epäilevät, että yhtiön ison osakeannin ja myynnin yhteydessä ei tiedotettu pörssilain mukaan.

TJ Group keräsi helmikuussa 2000 sijoittajilta osakemyynnissä ja annissa 237 miljoonaa euroa, eli yli 1,4 miljardia markkaa. Sijoittajat menettivät nopeasti rahoistaan yli 80 prosenttia, kun yhtiön tulos ja kurssikehitys sulivat.

Osakkeitaan myyneet yhtiön hallituksen jäsenet vakuuttavat toimineensa oikein.

Poliisi selvittää nyt, antoiko TJ Group osakeannin yhteydessä totuudenvastaisia ja harhaanjohtavia tietoja, ja jäikö jokin osakkeen arvoon olennaisesti vaikuttava tieto kertomatta. Tiedottamisrikoksesta voidaan tuomita sakkoa tai vankeutta enintään kaksi vuotta.

Tiedottamisrikoksesta epäiltyinä ovat Helsingin Sanomien mukaan TJ Groupin silloinen toimitusjohtaja Jyrki Salminen, hallituksen puheenjohtaja Tuomo Tilman ja kaksi muuta silloista hallituksen jäsentä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme