Mainos
Mainos

"Todennäköisyys voittaa Lotossa parempi kuin Talvivaarassa"

Osakesäästäjien Keskusliiton puheenjohtaja professori Timo Rothovius sanoo, että Talvivaaran osake on ollut jo pitkään arvoton.  

-Kurssin pitäisi olla yksi sentti eli minimihinta. Olen ihmetellyt pitkään, miksi se on useamman sentin eli kuka siitä maksaa, Rothovius sanoo.  

Rothoviuksen mukaan on vaikea nähdä, että osakkeen kurssi myöskään nousisi tulevaisuudessa. Vaikka pörssiyhtiö edelleen omistaisikin toimintaa harjoittavaa tytäryhtiötä, siihen tarvitaan niin paljon uutta pääomaa, että käytännössä osakkeen arvo olisi hyvin heikko.  

-Sinne tullee niin paljon osakkeita lisää, että vanhojen arvo liudentuu, Rothovius huomauttaa. 

Rothovius arvioi, että ihmisten sijoitukset Talvivaaraan ovat olleet keskimäärin pieniä, mutta nekin rahat ovat nyt menneet.  

-Kyllä tällaisia yrityksiä kannattaa välttää ja sijoittaa sellaisiin yrityksiin, joissa on tervettä toimintaa ja kassavirta on positiivinen, Rothovius neuvoo.  

-Lottopaperi se on varmaan monille ollut. Lotossakin todennäköisyys voittaa jotakin lienee parempi kuin Talvivaarassa, Rothovius arvioi.  

Aamulla Talvivaaran pörssikurssin alun nousu perustui Rothoviuksen arvion mukaan siihen, että sijoittajat eivät lukeneet yhtiötä koskevista uutisista kuin otsikon, jonka mukaan se on saneerauskelpoinen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme