Mainos
Mainos

Tohtori Tuho: Asuntokupla uhkaa myös Suomessa

Tohtori Tuhonakin tunnettu yhdysvaltalainen ekonomisti Nouriel Roubini varoittaa asuntokuplan merkeistä useissa maissa. Yksi näistä maista on Suomi.

Roubini kirjoittaa aiheesta Project Syndicate -sivustolla. Hän on huolissaan asuntojen hintakuplista, sillä kuplat laukaisivat maailmanlaajuisen finanssikriisin vuosina 2008-2009. Tuota kriisiä seurasi ankara taantuma. 

Roubini on laatinut kaksi listaa. Ensimmäiselle listalle joutuneissa maissa koko maata uhkaa asuntokupla. Listalla ovat Suomi, Ruotsi, Norja, Saksa, Ranska, Sveitsi, Israel, Kanada, Singapore, Kiina, Australia ja Uusi-Seelanti.

Toiselle listalle on koottu maat, joissa Roubinin mukaan on asuntokuplan riski vain suurkaupunkialueilla. Näitä ovat Brasilia, Britannia (vain Lontoo), Turkki, Intia ja Indonesia.

Roubinin maalaama uhkakuva perustuu suurten talouksien hitaaseen kasvuun. Ympäri maailman vallitseva matala korkotaso yhdistettynä keskuspankkien aktiivisiin toimiin on johtanut siihen, että valtava määrä rahaa on etsinyt kohdettaan.

Roubinin mukaan tilanne on johtanut siihen, että tuottavien investointien sijaan ihmiset ovat haalineet halpaa lainarahaa ja sijoittaneet niitä kiinteistöihin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme