Mainos
Mainos

Tornion satamassa kiehuu taas: "Tämä on rikkuritoimintaa"

Teräsyhtiö Outokumpu on saanut jälleen Röyttän sataman auki Torniossa. Outokumpu pystyy purkamaan ja lastaamaan laivoja alihankkijoiden avulla, vaikka paikalliset ahtaajat ovat lakossa.

Viikko sitten ahtaajien liitto AKT esti sataman aukiolon, kun se sai tuekseen Rakennusliiton. Rakennusliitto kielsi nostureiden käytön satamassa, mutta nyt Röyttässä tavaroita nostelee yksityinen yrittäjä.

- Tämä on rikkuritoimintaa, mutta todennäköisesti emme puutu tähän nyt, sanoo Röyttän satamatyöläisten puheenjohtaja Jarmo Pekkarinen.

- Asiaan palataan jälkikäteen. Tästä on jäänyt paskan maku suuhun, hän lisää.

Tornion satama on ainoita paikkoja Suomessa, jossa AKT:n lakkoa on murrettu.

Röyttän avaamisen ansiosta Tornion tehdas pystyy jatkamaan toimintaansa. Outokumpu kuljettaa osan tavaratoimituksista asiakkailleen Ruotsin kautta maanteitä ja rautateitä pitkin.

- Lakosta ei tule meille näillä näkymin suuria taloudellisia menetyksiä, arvioi Tornion tehtaanjohtaja Pekka Erkkilä.

Jos Outokumpu olisi joutunut sulkemaan Tornion tehtaan lakon takia, se olisi maksanut yhtiölle noin miljoona euroa päivässä.

Lue myös Jussi Kärjen blogi:Satamalakon oikea hintalappu tulee tässä

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme