Mainos
Mainos

Toyota kutsuu tarkastettavaksi 600 000 autoa

Japanilainen autovalmistaja Toyota kutsuu Euroopan markkinoilla 600 000 autoa tarkastettavaksi. Syynä on samanlainen takapyörän löysä mutteri, jonka takia yhtiö joutui tarkastamaan 780 000 autoa Yhdysvalloissa.

Tarkastuskutsu koskee tiettyjä RAV4-, Avensis- ja Auris -malleja. Yhtiö kertoo olevansa suoraan yhteydessä asiakkaisiinsa.

Toyota kertoo tiedotteessaan, että ongelma ilmenee huollossa eikä kyseessä ole suunnitteluvirhe. Kun yhtiö kutsui autoja tarkastukseen Yhdysvaltain markkinoilla se ilmoitti, että mikäli mutteri oli huollossa kiinnitetty virheellisesti, ruoste saattaa hajottaa osia.

Uutinen on Toyotalle erittäin ikävä, sillä vastikään yhtiö nousi jälleen maailman suurimmaksi autovalmistajaksi. Taakse jäivät sen pahimmat kilpailijat yhdysvaltalainen General Motors ja saksalainen Volkswagen.

(MTV3 - STT - AFP)

3.8.2012: Jutussa kerrottiin alun perin, että Toyota vetää autot markkinoilta. Todellisuudessa yhtiö kutsuu autot tarkastukseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme