Mainos
Mainos

Toyota sulkee tehtaitaan laatuongelmien takia

Laatuongelmat ravistelevat Toyotan tuotantoa Pohjois-Amerikassa. Yhtiö aikoo sulkea tehtaansa viikoksi ja vetää myynnistä pois kahdeksan malliaan. Pysäytettävät tehtaan sijaitsevat Teksasin, Kentuckyn ja Indianan osavaltioissa sekä rajan pohjoispuolella Ontarion provinssissa.

Tekniikka & Talous -lehden mukaan takaisinkutsuttujen mallien joukossa ovat muun muassa Corolla ja Camry. Mallivuodet vaihtelevat 2005 ja 2010 välillä.

Laatuongelma uhkaa Toyotan elpymistä. Se on vähentänyt yhtiön toimitusmääriä kahdella prosentilla.

Toyota ilmoitti viime viikolla kutsuvansa takaisin yli kaksi miljoonaa autoa Yhdysvalloissa, koska niiden kaasupolkimissa oli ilmennyt vikoja. Uutistoimisto Reutersin mukaan kyseessä on jo toinen mittava takaisinveto muutamassa kuukaudessa japanilaisen yhtiön päämarkkina-alueella.

Toyotan edustajan mukaan takaisinvedot voivat levitä myöhemmin myös Eurooppaan, jos autojen kaasupolkimissa ilmenee samanlaisia vikoja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme