Mainos
Mainos

Tradeka paransi

Vähittäiskauppaa, hotelleja ja ravintoloita pyörittävä Tradeka paransi tulostaan. Vähittäiskaupassa etenkin kanta-asiakkuus on tuonut lisää liikevaihtoa. Tradeka-yhtymään kuuluvat vähittäiskauppaa harjoittava Tradeka Oy, hotelli- ja ravintolatoimintaa pyörittävä Restel sekä kiinteistöyksikkö, entinen Eka Kiinteistöt.

Yhtymän liikevaihto kasvoi alkuvuonna yli viisi prosenttia 3,8 miljardiin markkaan. Siitä 3,2 miljardia kertyi vähittäiskaupasta, johon kuuluvat Siwat, Valintatalot ja Euromarketit. Vähittäiskaupan voitto rahoituserien jälkeen oli 29 miljoonaa, hieman viimevuotista parempi.

Tradekalaisten mukaan nimenomaan kanta-asiakkuus toi valtaosan vähittäiskaupan 6,5 prosentin liikevaihdon kasvusta. Myynnistä yli puolet on kanta-asiakasmyyntiä.

Restelin liikevaihto sen sijaan aleni hieman, mutta yhtiön tulos oli suunniteltua parempi. Voittoa rahoituserien jälkeen kertyi 35 miljoonaa.

Kiinteistötoiminnasta tuottoja kertyi 83 miljoonaa, kymmenen miljoonaa viimevuotista enemmän. Vuokratuottojen kasvu tradekalaisten mukaan kertoo kiinteistömarkkinoiden hienoisesta piristymisestä.

Tradeka on nyt kolmatta vuotta yrityssaneerauksessa. Koko yhtymän kulut kasvoivat tammi-elokuussa liikevaihtoa vähemmän, joten käyttökate nousi. Sen osuus liikevaihdosta oli 7,6 prosenttia.

Tradeka-yhtymän voitto rahoituserien jälkeen oli 174 miljoonaa, kun se vuotta aiemmin oli 137 miljoonaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme