Mainos
Mainos

Trichet varmistumassa EKP:n pääjohtajaksi

Ranskan keskuspankin pääjohtaja Jean-Claude Trichet on nousemassa Euroopan keskuspankin EKP:n uudeksi pääjohtajaksi Wim Duisenbergin jälkeen.

Trichet'n ehdokkuus sai juhannusaattona yksimielisen tuen EU-huippukokouksessa Thessalonikissa. Trichet'n nimitys varmistui käytännössä jo keskiviikkona, jolloin ranskalainen tuomioistuin vapautti hänet syytteistä Cre'dit Lyonnais-pankin pelastamisoperaation yhteydessä tapahtuneista väärinkäytöksistä.

Ranska vaati jo 1998, että Duisenbergin seuraajaksi on nimitettävä ranskalainen ehdokas. Jo tuolloin pidettiin selvänä, että ainoa mahdollinen ehdokas on Trichet. Hollantilainen Duisenberg nimitettiin Ranskan vaatimuksesta vain sillä ehdolla, että hän ei istu koko kahdeksan vuoden virkakauttaan. Duisenberg on jo ollut pitkään lähdössä eläkkeelle, mutta Trichet'n oikeudenkäynti on viivästyttänyt ratkaisua.

Trichet pitää vielä asettaa virallisesti ehdolle valtiovarainministerien kokouksessa. Nimitys vahvistettaneen lokakuun huippukokouksessa Brysselissä.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme