Mainos
Mainos

Trump, Brexit ja vaalit aiheuttavat aaltoja osakemarkkinoilla – tulisiko piensijoittajan huolestua?

Muun muassa Donald Trumpin presidenttiys, Britannian EU-ero ja Ranskan presidentinvaalit ovat ravistelleet osakemarkkinoita viime aikoina. Osakesäästäjien keskusliiton toimitusjohtaja Antti Lahtinen muistuttaa, että piensijoittajan ei kannata pelätä lyhyen aikavälin kurssiheilahteluja.

– Epävarmuus on aina läsnä markkinoilla. Viime vuonna huomattiin, että poliittisiin tapahtumiin oltiin varauduttu huonosti. Markkinoilla nähtiin iso liike alaspäin, mistä kuitenkin palauduttiin melko nopeasti.

– Piensijoittajan ei kannata lähteä ennustamaan tai pelkäämään lyhyen ajan kurssiliikkeitä, vaan katsoa pidemmällä tähtäimellä, mihin suuntaan markkinoilla ollaan menossa.

Suurimmat riskit sijoittajalle piilevät silti poliittisissa yllätyksissä.

– Bruttokansantuotteen kehitystä on helppo arvioida. Yllättävät poliittiset päätökset tai äänestystulokset ovat suurimmat riskit.

Lahtisen mukaan osakemarkkinoilla eletään tällä hetkellä poikkeuksellista aikaa, sillä järkevää vaihtoehtoa osakesijoittamiselle ei voi etsiä perinteiseen tapaan korkomarkkinoilta.

– Korot ovat olleet jo pitkään alhaalla ja nyt viime vuodet aivan erityisen matalina. Ennen korkomarkkinoille on voitu siirtää sijoituksia epävarmoina aikoina. Nyt kun mahdollisuutta ei ole, osakkeet ovat nousseet aika korkealle.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot