Mainos
Mainos

Trump uhkaili Kiinaa uusilla tuontitulleilla - Pörssit lähtivät jyrkkään laskuun ympäri maailman

Presidentti Donald Trumpin uusin, 200 miljardin dollarin tuontia koskeva tulliuhkaus on sysännyt pörssit rumaan laskuun tiistain aikana.

Trump uhkaa asettaa10 prosentin lisätullit, jotka koskisivat 200 miljardin dollarin edestä vuosittain tuotuja kiinalaistavaroita. Hän on pyytänyt hallintoaan valmistelemaan tätä varten uutta tullilistaa.


Video: Kiinan ja Yhdysvaltain kauppapoliittinen nokittelu on jatkunut jo pidemmän aikaa.

Jos Kiina vastaa kaupparajoitteisiin omilla tulleillaan, Trump aikoo lisätä tullilistalle tavaraa vielä toisen 200 miljardin dollarin edestä.

Yhdysvallat perustelee tulleja Kiinan laittomilla toimilla. Yhdysvallat syyttää maata amerikkalaisten innovaatioiden ja teknologian kopioimisesta. Tullien tärkein perustelu on Yhdysvaltojen kansallinen turvallisuus.

Kiinan ulkoministeriön edustaja Geng Shuang totesi jälleen tiistaina, ettei Kiina halua kauppasotaa, mutta aikoo vastata Trumpin uhkauksiin. Hän ei toistaiseksi tarkentanut, mitä Kiina uhkaa tehdä.

Pörssit alamäessä

Uhkailut hermostuttivat selkeästi sijoittajia. Aasiassa pörssit laskivat tiistaina selvästi. Kiinassa Shanghaissa kurssit laskivat lähes neljä prosenttia, Hongkongissa 2,8 prosenttia.

Euroopassa pörssit ovat avautuneet myös alamäkeen. Laaja Stoxx 600 -indeksi on 1,1 prosenttia miinuksella, Saksan DAX lähes 1,8 prosenttia ja Helsingin OMX noin prosentin miinuksella.

Wall Streetilla pörssifutuurit ovat niin ikään selvässä noin puolentoista prosentin laskussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme