Mainos
Mainos

TS: Meriteollisuus saa poikkeuksellista tukea

Meriteollisuudelle myönnetään rakennemuutostukea, kertoo Turun Sanomat. Ensimmäistä kertaa kohteena on kokonainen toimiala.

Taustalla on telakkateollisuuden kriisi. Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta päätti rakennemuutostuesta eilen, ja asia saa lehden mukaan tänään valtioneuvoston hyväksynnän.

Aikaisemmin rakennemuutostuki on rajattu maantieteellisesti. Muun muassa Salon seutu on tällä hetkellä äkillisen rakennemuutoksen alue.

Toimialatuesta hyötyvät tasapuolisesti alan yritykset ympäri Suomea. Erityisen merkittävä toimiala on Turun seudulla. Turun telakalla ei ole tällä hetkellä työn alla yhtään laivaa.

Tuen on tarkoitus auttaa yrityksiä vaikeiden aikojen yli, kunnes risteilyalan suhdannenousu ajautuu maailmalta myös Suomeen.

Tuesta 12 miljoonaa on varattu yritysten investointi- ja kehityshankkeisiin ja viisi miljoonaa työllisyysperusteisiin investointeihin. Yritykset voivat esimerkiksi kouluttaa nyt töitä vailla olevia työntekijöitään.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme