Mainos
Mainos

TS: Sasi myisi pörssiyhtiöt

Kansanedustaja ja entinen liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi panisi kaikki valtion pörssiyhtiöt myyntiin. Valtion tehtävänä ei ole toimia omistajana pörssiyhtiöissä, sanoo Sasi Turun Sanomissa. Valtion eläkerahasto voi hänen mielestään kuitenkin omistaa osakkeita kuten mikä tahansa sijoittaja.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen puolestaan sanoo pitävänsä valtiota uskottavana omistajana. Hänen mielestään yksittäisistä ongelmista ei saisi vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Nykyisen hallituksen tavoitteena on valtion omistajaohjauksen keskittäminen yhdeksästä ministeriöstä yhteen paikkaan. Sasin mielestä asiasta olisi pitänyt päättää jo hallitusneuvotteluissa, sillä istuvat ministerit eivät hänen mukaansa ryhdy helposti kaventamaan omia toimivaltuuksiaan.

Pekkarinen sen sijaan uskoo siihen, että poliittinen päätös keskittämisestä syntyy ja uusi omistajaohjaus otetaan käyttöön jo vuoden 2005 alusta.

Hän lupaa tuoda uuden periaatepäätöksen valtion omistajapolitiikasta valtioneuvostoon vielä tämän vuoden aikana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme