Mainos
Mainos

TS: Turun telakan odotukset hukkaan - pääasiakas vaihtoi Saksaan

Turun telakka on menettänyt pääasiakkaansa saksalaiselle kilpailijalleen. Turun Sanomat kertoo, että Turun telakan pitkäaikainen pääasiakas Royal Caribbean Cruises tilaa uusimman loistoristeilijänsä Saksasta Meyer Werftin laivatelakalta.

Meyer Werftin tiedettiin olevan kisassa loppusuoralla, mutta Turun toiveet olivat vielä muutama viikko sitten korkealla.

STX Finlandin toimitusjohtaja Juha Heikinheimo harmittelee Turun Sanomissa tilauksen menemistä kilpailijalle, mutta sanoo yhtiön neuvottelevan jo uusista tilauksista. Hän korostaa, että risteilijämarkkinat ovat selvästi toipuneet.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk) mukaan tilauksen lipuminen Saksaan on huono asia koko Suomelle.

–  Toisaalta tämä vaara on ollut koko ajan tiedossa. Nyt täytyy vain toivoa, että muilta varustamoilta tulisi tilauksia, Pekkarinen sanoo Turun Sanomille.

STX:n Turun telakan pääluottamusmies Jari Aallon mukaan työntekijöiden pitää nyt miettiä tulevaisuutensa ihan uudelleen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme