Mainos
Mainos

Valkeakosken paperitehtaalla suljetaan paperikone

Ruotsalainen paperivalmistaja BillerudKorsnäs sulkee Valkeakosken Tervasaaren paperikoneen viimeistään 2016 syksyllä.

BillerudKorsnäs luopuu siten tuotannostaan Tervasaaren tehdasalueella.

Tervasaareen jää vielä kaksi UPM:n paperikonetta.

Päätös tehtiin, sillä toiminta oli kannattamaton, ja päätöstä edelsivät kuuden viikon yhteistoimintaneuvottelut.

Lopettamisen seurauksena Tervasaaren henkilöstö irtisanotaan ja lisäksi Tampereen asiakaspalvelussa työskentelevät menettävät työnsä. Yhteensä työntekijöitä irtisanotaan yli 60.

BillerudKorsnäs aloitti viime elokuussa selvityksen Tervasaaren voimapaperikoneen siirtämisestä yhtiön tehtaalle Ruotsiin. Selvitys valmistuu ensi vuoden alussa.

– Tervasaaren paperikone on lajissaan yksi suurimmista, ja henkilöstömme on sitoutunutta ja on tehnyt hienoa työtä kehittäessään koneen tehokkuutta luovin ideoin. Ulkoisista tekijöistä johtuen tämä ei valitettavasti kuitenkaan riitä, sanoo yhtiön varatoimitusjohtaja Christer Simrén.

Sulkemisesta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Juttua korjattu 13.57. Lisätty tieto, että Tervasaaressa suljetaan vain yksi paperikone ja tehdas jatkaa toimintaansa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot