Mainos
Mainos

TT ennustaa investointien laskua

Teollisuuden investoinnit notkahtavat tänä vuonna, arvioi Teollisuus ja Työnantajat.

Teollisuuden ja Työnantajien (TT) tekemän selvityksen mukaan investoinnit laskevat teollisuudessa tänä vuonna kymmenkunta prosenttia. Taso ei vielä huolestuta, sillä viime vuonna teollisuusyritykset - etenkin metsäyhtiöt - investoivat voimakkaasti. Teollisuus arvioi kotimaan investointien arvoksi 4,3 miljardia euroa.

TT:n osastopäällikkö Pekka Tsupari pitää nykyistäkin investointitasoa kelvollisena.

-Huolimatta tästä supistumisesta investointien taso on edelleen varsin korkealla tasolla ja tämä tietenkin kertoo siitä, että teollisuus uskoo, että kysyntä lähtee jollakin aikavälillä uudelleen elpymään.

Vaikka tästä vuodesta odotetaan viime vuotta parempaa, teollisuuden arvio taantuman loppumisesta on monia muita synkempi. TT ei usko talouden kääntyvän nousuun kovin nopeasti. Tsuparin mukaan Teollisuus ja Työnantajat odottavat talouden alkavan elpyä vasta syksyllä.

Investoinnit supistuvat eniten metsä-, metalli ja elektroniikka-teollisuudessa. Graafinen teollisuus ja elintarvike-teollisuus sen sijaan investoivat reippaasti edelleen. Myös tutkimus- ja kehityspanostukset jatkavat kasvuaan. Niiden lasketaan kasvavan 10 prosenttia 3 miljardiin euroon.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme